O Nama

Poštovani polaznici,

Prateći promjene  savremenoog društva, kao i potrebe tržišta rada u našoj zemlji ali i u okruženju, prepoznali smo potrebu osnivanja Centra za obuku i obrazovanje odraslih u Trebinju.

Centar COOT je nastao s ciljem pružanja podrške cjeloživotnom učenju, srednjem stručnom obrazovanju, stručnom osposobljavanju i usavršavanju odraslih polaznika. Model obrazovanja je zasnovan na programima kvalifikacije, prekvalifikacije i dokvalifikacije kao i programima stručnog osposobljavanja za odrasle polaznike.

Obrazovanje se realizuje u skladu sa zvanično odobrenim programima za obrazovanje i stručno osposobljavanje odraslih Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a u saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

Kome su namijenjeni ovi programi?

Obrazovni programi u COOT-u su namijenjeni:

  • polaznicima sa navršenih 18 godina koji nisu uspjeli da steknu srednje stručno obrazovanje u svrhu zaposlenja – program kvalifikacije;
  • polaznicima koji su stekli nepotpuno obrazovanje (kvalifikaciju), te iz tog razloga ne mogu pronaći adekvatno zaposlenje ili im je ostanak na postojećem random mjestu ugrožen – program dokvalifikacije;
  • polaznicima koji su se školovali za zanimanja koja više nisu tražena na tržištu rada, kako bi, putem programa prekvalifikacije, stekli zvanje za neko od zanimanja koje će im pružiti mogućnost zaposlenja – program prekvalifikacije;
  • polaznicima sa završenom trogodišnjom školom zainteresovanim za upis na neki od fakulteta – program prekvalifikacije,
  • polaznicima zainteresovanim za obuke predviđene programima stručnog osposobljavanja za koje dobijaju javno važeća uvjerenja sa mogućnošću upisa u radnu knjižicu u svrhu zaposlenja ili verifikovanja znanja ukoliko već obavljaju posao za koji bi pohađali obuku ( njegovatelj starih lica, rukovalac CNC mašinama) – program stručnog osposobljavanja.

Centar za obuku i obrazovanje odraslih u Trebinju, COOT, u Trebinju budućim polaznicima nudi sljedeće programe za srednje stručno obrazovanje – kvalifikaciju, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju:

Opredjeljujući se za obrazovanje u našem Centru, imaćete mogućnost da u prijatnom ambijentu, savremeno opremljenim učionicama i kabinetima, uz fleksibilan i visoko stručan nastavni kadar, veliku posvećenost svakom polazniku i maksimalnu podršku, stignete do postavljnog cilja.
Opredjeljujući se za učenje,opredjeljujete se za vlastiti razvoj!
Ovakav koncept prepoznat je kao jedno od ključnih rješenja za povećanje zaposlenosti.
Stoga je naša iskrena želja da na ovim stranicama pronađete nešto za sebe. Ukoliko posjetite našu Centar ili nas pozovete na kontak telefone, sigurni smo da ćemo zajedno doći do ideje koja će Vam pomoći da steknete adekvatnu obuku kako biste, što prije stigli do sigurnog zaposlenja.

Dobro došli!

Kontakt telefon: 066-114-592

www.coot.ba

e-mail: info@coot.ba