III Stepen

U Centru za obuku i obrazovanje odraslih Trebinje ”COOT” obrazujemo polaznike za sticanje srednje stručne spreme trećeg stepena i to u oblasti poljoprivrede i prerade hrane, šumarstva i obrade drveta, mašinstva i obrade metala, geodezije i građevinarstva, ekonomije, prava i trgovine.
Polaznici mogu da steknu srednju stručnu spremu, III stepen, putem sljedećih programa:

Program prekvalifikacije
Obrazovanje je namijenjeno polaznicima koji već imaju završenu neku srednju školu, a žele da se prekvalifikuju za drugu vrstu zanimanja trećeg stepena stručne spreme. Najčešće se radi o polaznicima koji su se školovali za zanimanja koja više nisu tražena na tržištu rada, te im prekvalifikacija pruža mogućnost za sticanje zvanja za neko od zanimanja trećeg stepena i priliku za zaposlenje u zemlji ili inostranstvu.

Program kvalifikacije
Obrazovanje je namijenjeno polaznicima sa navršenih 18 godina života, sa prethodno završenom osnovnom školom, koji su se opredijelili za sticanje srednje stručne spreme trećeg stepena u svrhu zaposlenja, ostanka na određenom randnom mjestu za koje nemaju kvalifikaciju ili poboljšanja svog radnog statusa.
Obrazovanje je, takođe, namijenjeno polaznicima sa navršenih 18 godina života koji su započeli svoje srednjoškolsko obrazovanje, u okviru nekog zanimanja, ali ga nisu završili. Najčešće se radi o polaznicima koji su stekli nepotpuno obrazovanje (kvalifikaciju), te iz tog razloga ne mogu pronaći adekvatno zaposlenje ili im je ostanak na postojećem random mjestu ugrožen.

Za pregled zanimanja trećeg stepena stručne spreme kliknite ovdje.

Opredjeljujući se za obrazovanje, opredjeljujete se za vlastiti razvoj.
Dobro došli!